Mitsubishi outlander PHEV

De Mitsubishi Outlander PHEV is sinds de introductie in 2013 een populaire plug-in hybride SUV in Nederland. Deze auto combineert de kracht en betrouwbaarheid van een verbrandingsmotor en de duurzaamheid en efficiëntie van een elektrische aandrijving.

Technische specificaties

De Mitsubishi Outlander PHEV beschikt over een 2.4-liter benzinemotor, een elektromotor op de vooras en een op de achteras. Deze combinatie levert een totaalvermogen van ongeveer 230 pk. De auto heeft een lithium-ion batterij met een capaciteit van 13,8 kWh, wat een volledig elektrische actieradius van 45 tot 65 kilometer mogelijk maakt. In combinatie met de benzinemotor kan de auto een totale actieradius van meer dan 500 kilometer bereiken.

Prestaties

De Mitsubishi Outlander PHEV biedt uitstekende prestaties en rijcomfort. De acceleratie van 0 tot 100 km/u kan in ongeveer 10,5 seconden worden bereikt, wat behoorlijk indrukwekkend is voor een SUV van dit formaat. Het brandstofverbruik is ook zeer efficiënt, met een gemiddelde van 1,9 liter/100 km (NEDC) wanneer de auto volledig is opgeladen en het elektrische bereik wordt benut.

Voordelen

Een belangrijk voordeel van de Outlander PHEV is de mogelijkheid om zowel op benzine als elektrisch te rijden. Dit zorgt voor flexibiliteit, vooral bij langere ritten waarbij het elektrische bereik niet toereikend is. Daarnaast zijn er tal van fiscale stimulansen in Nederland die het aantrekkelijk maken om een plug-in hybride zoals de Outlander PHEV aan te schaffen. Denk hierbij aan lagere wegenbelasting en bijtelling voor zakelijke rijders.

Autonome auto’s

Waymo
Tesla