Renault–Nissan–Mitsubishi Alliance

Renault en Nissan sloten in 1999 al een alliantie toen Renault de kans kreeg om een belang te nemen in het noodlijdende Nissan. In 2016 nam de alliantie een aandeel van 34% in de Mitsubishi Motors Corporation. Gezamenlijk verkopen de 3 bedrijven meer dan 10 miljoen auto’s per jaar.

Elektrische auto Leaf

Renault–Nissan–Mitsubishi is erg succesvol met de verkoop van hybride auto’s die zowel een benzinemotor hebben als een elektrische motor. De Nissan Leaf is een topmodel dat meer dan 300.000 keer werd verkocht. De Nissan Leaf Tekna kost rond de 40.000 euro en heeft een paar autonome functies zoals cruise control en Lane Keep Assist. De Mitsubishi outlander PHEV is de bestverkochte plug-in hybride van Europa.

Autonome auto’s in 2020

De alliantie wil in de periode 2016-2020 tien verschillende autonome auto’s ontwikkelen. In 2018 krijgen de auto’s autonome functies. In 2020 moeten de auto’s zelfstandig hun weg kunnen vinden in druk verkeer.

Zelfrijdende taxi

Nissan wil een eigen taxidienst opzetten in samenwerking met DeNa dat een van de grootste mobiele platformen is in Japan. De website (Easy-ride.com) is al online. Voorlopig kunnen alleen inwoners van het Minato Mirai district in de stad Yokohama een autonome taxi bestellen met een app. Als alles goed verloopt dan wordt de taxidienst uitgebreid naar andere steden in Japan.