Ford

Zelfrijdende auto Ford in 2021

Autofabrikant Ford heeft als doelstelling om in 2021 een autonome auto op de markt te brengen. De auto van Ford zal het niveau hebben van een level 4 (Highly Automated). Het hoogste level (Fully Automated) zal vermoedelijk pas na 2025 bereikt worden. Concurrenten GM en Waymo zijn van plan om al in 2019 zelfrijdende taxi’s te laten rijden. Ook Ford heeft plannen voor een autonome taxidienst maar heeft meer tijd nodig.

Ford koopt Argo

Om de markt bij te blijven werd in 2017 besloten om de startup Argo te kopen die software ontwikkelt voor autonome auto’s. Dit bedrijf werd opgericht door voormalig medewerkers van Google en Uber. In vijf jaar tijd zal er 1 miljard dollar in Argo worden gestopt. In 2017 kocht Ford tevens de lidar startup Princeton Lightwave. Ford heeft een onderzoekscentrum in Palo Alto in Silicon Valley. Er rijden ongeveer 90 autonome testauto’s rond van Ford.

Ford partners

Ford’s nieuwste partner is Postmate dat een on-demand bezorgdienst is die zowel bezorgt als mensen ergens naar toe brengt zoals een winkelcentrum. Ford sloot in september 2017 een overeenkomst met on-demand vervoersbedrijf Lyft. Dit taxibedrijf werkt al nauw samen met General Motors.