Ferrari

Als er op Ferrari autonomous cars wordt gezocht verschijnt er geen offciele website en dat is al een veeg teken aan de wand. Ferrari heeft zich in het verleden negatief uitgelaten over elektrische- en autonome auto’s. Dit zou het einde zijn van het avontuurlijk rijden in een sportwagen. De CEO (die inmiddels is overleden) had gezegd dat ze hem eerst moesten neerschieten voordat er een zelfrijdende Ferrari zou verschijnen. Toen hij nog leefde kwam hij op die woorden terug. Een elektrische Ferrari zal de komende 5 jaar zijn entree maken.

Elektrische Ferrari

Ferrari zal vanaf 2020 twee elektrische modellen gaan introduceren. De ene auto is een elektrische supersportwagen en het andere model zal een elektrische SUV zijn. In 2020 zal de Tesla Roadster verschijnen en deze volledig elektrische supercar zal de snelste sportwagen ter wereld worden met 400 km/uur. Ferrari ziet zich genoodzaakt om ook een elektrische superauto te bouwen. Over de elektrische SUV is nog weinig bekend.

Hybride Ferrari

In september 2018 werden de plannen van het bedrijf bekend voor de komende vijf jaar. Er zullen 15 nieuwe modellen bijkomen. Vanaf 2022 moeten 60% van de nieuwe Ferrari’s een hybride motor hebben. Het sportwagenmerk wil de omzet verhogen van 3,5 miljard naar 5 miljard euro. Het wil ook veel geld verdienen met limited edition supercars.

Elektrische Ferrari 308 GTS

De eerste elektrische Ferrari rijdt inmiddels rond. Het is geen officieel model maar een wagen die verbouwd is door het autobedrijf Electric GT uit Californie. Ze kochten een Ferrari 308 GTS op die total-loss was verklaard. De motor en het elektronica systeem waren door een brand geheel verwoest. Electric GT plaatste er een elektrische motor in en liet de elektrische Ferrari vervolgens tegen een identiek benzine model racen. De elektrische auto bleek 10 seconden sneller op het circuit. Het karakteristieke motorgeluid is verdwenen en veel mensen vroegen zich af waar hij mee bezig was. De auto werd later verkocht op een veiling en bracht 77.000 dollar op. De nieuwe eigenaar wist niet eens dat er een elektrische motor in zat maar is desondanks dik tevreden met zijn nieuwe aanwinst.

Tags: Ferrari, elektrische auto, autonome auto, zelfrijdende Ferrari