Audi

Audi is een Duits automerk en onderdeel van het Volkswagen concern. Er werden verleden jaar bijna 2 miljoen Audi’s verkocht. De belangrijkste afzetmarkt is Europa (50%) voor het Midden-Oosten en Noord-Amerika.

Autonoom rijden met de Audi A8

De Audi A8 is een luxe sedan met autonome functies op level-3 niveau. De Traffic Jam Pilot kan je auto laten parkeren en geeft een waarschuwing als de juiste baan wordt verlaten. De functie Pre Sense City waarschuwt de bestuurder voor bots gevaar en laat de auto automatisch minder vaart maken of zelfs een noodstop maken. De veiligheidsgordels voorin worden aangespannen, ramen gesloten en alarmknipperlichten gaan aan. Via een oplaadplaat kan de auto worden opgeladen. De Audi A8 mag zijn Traffic Jam Pilot niet in Amerika gebruiken omdat de autonome auto daar niet aan de wettelijke regels voldoet. De prijs van de A8 in Nederland is vanaf 105.000 euro en zal in de herfst van 2018 te koop zijn. De wagen moet gaan concurreren met de BMW 7 Series.

Virtueel rijden

Autonomous Intelligent Driving GmbH (AID) is een dochtermaatschappij van Audi. Sinds juni 2018 werkt het bedrijf samen met de Israëlische startup Cognata dat een simulatie platform heeft ontworpen. Autonome auto’s kunnen zo in een virtuele wereld getest worden. Dit zal de ontwikkeling van het autonoom rijden bespoedigen. Ook heeft Audi een samenwerkingsverband met NVIDIA. De Traffic Jam Pilot in de Audi A8 wordt aangedreven door NVIDIA.