Audi

Het Artemis Project

Het Artemis Project markeert een ambitieuze stap richting de toekomst van autonome en elektrische mobiliteit. Dit project, genoemd naar de Griekse godin Artemis, symboliseert Audi’s streven naar innovatie en technologische vooruitgang in de auto-industrie. Het doel is om rond 2029 enkele tientallen elektrische modellen te introduceren.

Herstructurering

Het Artemis Project heeft in de loop van de tijd een belangrijke herstructurering ondergaan. Het werd meer geïntegreerd binnen de technische ontwikkelingsafdeling van Audi. Deze vernieuwde focus is bedoeld om de software gedreven voertuigontwikkeling te verbeteren, waardoor Audi voorop kan lopen in het leveren van geavanceerde elektrische en autonome voertuigen.

Audi A8

De Audi A8 is een elektrische auto met en een toonbeeld van luxe en geavanceerde technologie. De auto heeft een Level-3 autonomie. Met het vermogen om zelfstandig te navigeren in bepaalde scenario’s, zoals snelweg rijden en parkeren. De A8 kost in Nederland vanaf 128.000 euro. De topsnelheid ligt op 250 km per uur.

Test

Audi heeft tests uitgevoerd met autonoom rijden, zoals blijkt uit een proef met een autonoom rijdende wagen in China. Deze test markeerde een belangrijke stap in de ontwikkeling van Audi’s autonome rijtechnologieën, gericht op het bereiken van niveau 4 van autonoom rijden. Tijdens deze test maakte de Audi Q8 gebruik van geavanceerde V2X-technologie (vehicle-to-everything), waardoor de auto kon communiceren met andere voertuigen, de infrastructuur en andere weggebruikers.

Research

Daarnaast is Audi actief betrokken bij het Ko HAF research initiative, dat zich richt op de ontwikkeling van standaarden en technologieën voor coöperatief, hoog geautomatiseerd rijden. Binnen dit onderzoeksinitiatief werkt Audi samen met andere Duitse autofabrikanten, leveranciers en universiteiten. De inspanningen van Audi binnen Ko HAF omvatten onder meer de ontwikkeling van nauwkeurige straatmodellen voor digitale kaarten en het lokaliseren van auto’s via deze kaarten en omgevingssensoren​​.

Partner

Verder heeft Audi een partnerschap met Otonomo, een bedrijf gespecialiseerd in het verzamelen van gegevens van verbonden auto’s, om gebruik te maken van voertuigdata voor verschillende toepassingen, waaronder pay-as-you-drive verzekeringen.