Urban concept car Mercedes

Onderstel + modules

Een van de meest opvallende kenmerken van de Vision Urbanetic is het modulaire ontwerp. Het voertuig van Mercedes-Benz bestaat uit twee belangrijke componenten: een autonoom onderstel, bekend als het ‘skateboard’, en uitwisselbare bovenbouwmodules voor het vervoer van personen of goederen.

Het ‘skateboard’ bevat alle essentiële voertuigtechnologieën, zoals de elektrische aandrijving, sensoren, batterijen en communicatiesystemen. De uitwisselbare bovenbouwmodules stellen de Vision Urbanetic in staat om snel en eenvoudig te transformeren tussen twee verschillende configuraties:

Personenvervoer

In deze configuratie kan de Vision Urbanetic tot 12 passagiers vervoeren. De binnenruimte is ontworpen om comfortabel en ruim te zijn, met zitplaatsen die zich aanpassen aan de behoeften van de passagiers.

Goederenvervoer

In de vrachtconfiguratie biedt de Vision Urbanetic een laadruimte van 10 kubieke meter, wat voldoende is om maximaal tien Europallets te vervoeren. Deze configuratie is ideaal voor pakket- en koeriersdiensten in stedelijke gebieden.

Autonome rijtechnologie

De Vision Urbanetic is uitgerust met geavanceerde autonome rijtechnologie, waardoor het voertuig in staat is om zelfstandig te navigeren en veilig te rijden in complexe stedelijke omgevingen. Dankzij machine learning en geavanceerde sensor- en communicatiesystemen kan het voertuig real-time verkeersinformatie verwerken, anticiperen op verkeerssituaties en snel beslissingen nemen om veilig te navigeren op de weg.

Elektrische aandrijving

De Vision Urbanetic is volledig elektrisch, waardoor het niet alleen stil en efficiënt is, maar ook een minimale impact op het milieu heeft. Met een geoptimaliseerd energieverbruik en een geavanceerd batterijbeheersysteem kan het voertuig lange afstanden afleggen zonder de behoefte aan frequente oplaadbeurten. Hierdoor wordt het ideaal voor stedelijke toepassingen, waar de uitstoot van broeikasgassen en luchtverontreinigende stoffen een groot probleem is.

Autonoom rijden

Mercedes-Benz
Audi