Lucid Motors

Als je je eigen afvraagt wie Lucid Motors is dan zul je waarschijnlijk niet de enige zijn. Het bedrijf is een start-up uit Amerika en ontving onlangs 1 miljard dollar steun van het Saoedi-Arabische staatsfonds PIF. Dit fonds heeft ook een belang van bijna 5% in Tesla. Gelijk is de aandacht nu op de start-up gericht. Wie is Lucid Motors?

Lucid Air & Launch Edition

Als je de website van Lucid bezoekt dan zul je een mooie elektrische sedan Air zien. Dit is de elektrische auto die het straks tegen de Tesla moet gaan opnemen. Hun prijzen liggen onder de Tesla en de motor (400 pk) en actieradius (380 km) is groter. Optioneel zijn een grotere accu, executive stoelen en design wielen. Het topmodel is de Launch Edition met een motor van 1000 pk en 500 km actieradius. Het prijskaartje van de Launch Edtion is minstens 100.000 dollar. Men kan zich voor beide auto’s vooraf inschrijven.

Tesla heeft wel het voordeel dat hun auto’s al daadwerkelijk in productie zijn genomen. De Lucid Air zou in 2019 moeten verschijnen. In Nederland is de wagen (zoals gewoonlijk) een stuk duurder dan in Amerika. Hier is de vanaf prijs minimaal 75.000 euro.

Elektrische auto

Oplaadpaal of oplaadstation kopen
Autoverzekering elektrische auto
Autonome auto’s