Elektrische auto tunen?

Accu lichter maken
Hoe kun je het best een elektrische auto tunen? Op het forum van Fok (2017) zijn daarover de meningen verdeeld. Om de auto sneller te laten rijden is een sterkere accu een goede mogelijkheid. Probleem is dan de batterijen in een elektrische auto erg duur zijn en erg zwaar. Ze wegen wel een paar honderd kilo. Een sterkere batterij betekent dus meer gewicht. Ook zal er dan eerder opgeladen moeten worden. Het Israëlische bedrijf Stor-Dot experimenteert met flash batterijen die in 5 minuten opgeladen kunnen worden met een bereik van 300 kilometer.

Gewicht besparen
Door de onderdelen te vervangen of weg te laten kan gewicht bespaard worden. Denk daarbij aan de achterbank, reservewiel, smallere banden, lichtere motorkap.

Chiptuning
Tweaken van de software kan de auto sneller maken maar gaat dit niet ten koste van de levensduur van de accu? De snelheidsbeperkingen weghalen was een andere optie. De Tesla is de best verkochte elektrische auto in Nederland. De acceleratie van de Tesla X is 4,9 seconden (0 – 100 km/uur) en de topsnelheid is 250 km/uur.

Topsnelheid
Veel mensen denken dat elektrische wagens niet hard kunnen rijden maar Tesla bewijst het tegendeel. Het autobedrijf is bezig met de ontwikkeling van de Roadster. Dit is een sportwagen die 400 km/uur moet kunnen rijden en daarmee de snelste sportauto ter wereld zal zijn.