Apple Car stopt

Apple heeft de ontwikkeling van zijn veelbesproken elektrische auto, vaak aangeduid als de Apple Car, officieel gestaakt. Deze ingrijpende beslissing, onthuld door Bloomberg-verslaggever Mark Gurman, een bekende bron van betrouwbare informatie over de techgigant, heeft geleid tot een aanzienlijke verschuiving binnen het bedrijf. Het project, dat in 2014 begon met de ambitie om een volledig autonome elektrische auto te ontwikkelen, zonder zelfs maar een stuur, heeft een abrupt einde gekregen.

AI

Het personeel dat aan dit project werkte, is onlangs geïnformeerd over de beëindiging ervan, wat resulteert in de herplaatsing van bijna tweeduizend medewerkers naar andere afdelingen binnen Apple. Een aanzienlijk deel van deze groep zal zich nu richten op de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI), een gebied waar Apple zijn concurrentiepositie wil versterken, vooral gezien de recente AI-gerelateerde ontwikkelingen bij andere technologiebedrijven.

Doelstellingen bijgesteld

De oorspronkelijke visie voor de Apple Car was uitzonderlijk ambitieus, gericht op het creëren van een voertuig dat de bestaande normen van autonoom rijden zou overtreffen. Echter, naarmate het project vorderde, werden de doelstellingen bijgesteld naar een meer haalbare elektrische auto met geavanceerde rijhulpfuncties, vergelijkbaar met die in Tesla-voertuigen. Desondanks was de verwachting dat het voertuig niet voor 2028 op de markt zou komen, en nu lijkt zelfs dat plan van tafel.

AI in IOS en Iphone

Apple gaat zich nu concentreren op de ontwikkeling van AI, een strategische zet die overeenkomt met de recente trends in de technologie-industrie. Tim Cook, de CEO van Apple, heeft aangekondigd dat het bedrijf later dit jaar zijn eerste generatieve AI-functies zal introduceren, vermoedelijk als onderdeel van iOS 18, samen met de lancering van de iPhone 16.